Kavurma Eğitimi

Kahve üretimde en önemli ve en dikkat gerektiren aşama kavurmadır. Bir kahvenin güzel olması için kahve çekirdeğinin kaliteli olması kadar, bu çekirdeklerin nasıl kavrulduğu da önemlidir. Bu nedenle baristalıkta önemli bir yer tutan kavurma eğitimlerine geniş yer veriyoruz. Kahve kaç derecede, hangi ortamda ve nasıl   kavrulacağı baristalığın incelikleri arasında yer alıyor. Bu nedenle Kahvemin Tadı’nda kavurma eğitimleri veriyoruz. Kavurma sırasında uygulanan ısı ile yeşil kahve çekirdekleri, orijinal açık yeşil renklerinden            kahverengiye dönüşürler. Hacim olarak artarak su kaybederler. Bu işlem öncesinde hiçbir aroma ve kokuya    sahip olmayan kahve çekirdekleri, kavrulma sırasında içlerinde gizli olan 900′den fazla aromayı açığa çıkarırlar. Her kahve türü aynı şekilde kavrulmaz. Bu nedenle kavurma bir sanattır. Tecrübe, bilgi, birikim ve uzun yıllara dayanan bir uzmanlık ister. Tecrübeli bir kavurucu, belirli kahvelerin hem potansiyellerini hem de sınırlarını bilir. Ancak bu sayede kahvenin niteliklerini olabildiğince en üst seviyeye geliştirebilir.